Борислав Христов
Борислав Христов
Главен изпълнителен директор, Дарко

Клиент на Balkan Services

„Благодарение на Балкан Сървисис и справките, които изготвиха за нас, вече гледаме бизнеса си от друга точка. Бързите и удобни справки ни дават желания комфорт при работа. Вече не е нужно да правя тежки импорти в Excel, които след това да размествам и подреждам. Достатъчни са две кликвания и получавам всичко, което ме интересува.“ Проект: BI 

Дарко АД

“Дарко” е български производител на сладоледи, сладоледени торти и други десерти, започнал дейността си през 1991 г. Централният офис и производственото предприятие на фирмата са разположени в гр.София, а регионалните ни офиси и складови бази са в градовете Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе, Стара Загора, Велико Търново и Враца.

 

BI

Обхватът на проекта включва три типа справки – за търговската дейност, финансови и оперативни. В резултат на разделянето на информацията по региони, канали за дистрибуция, клиенти, складове и т.н. се получава търсената от Дарко гъвкавост за анализиране във всяка една справка. В следствие на положителната оценка за ефективността на QlikView консултантите на Балкан Сървисис създават и редица полезни допълнения, като разходи, амортизации, лизингови схеми и други – общо над 30.