В резултат на преминаването към Google Analytics 4, след месец юли 2024 г., ако не бъдат съхранени, данните от Google Analytics Universal ще бъдат безвъзвратно загубени. Google официално предупреждава потребителите си, че всички услуги на Universal Analytics престават да функционират от 1 юли 2024 г.

За нуждите на Balkan Services разработихме Qlik Sense приложение за изтегляне и съхранение на историческите данни за трафик и потребителско поведение на уеб сайта ни.

Решението би било полезно и за всички компании, които искат да запазят данните си от Google Analitycs Universal за 2 години назад. С него организациите могат да анализират най-важните показатели за трафик, разглеждайки ги от различни гледни точки и сечения.

Qlik Sense приложението предоставя възможност за надграждане и свързване към Google Analytics 4, Facebook, LinkedIn и други източници на маркетинг данни, което позволява сравнение на текущи спрямо исторически данни.

За ползването на услугата е необходимо еднократно заплащане за изработка на приложението, както и закупуване на минимум един Qlik Sense Professional User лиценз*, с който могат да се създават и други приложения за анализи, справки, дашборди и графики от различно естество.

 

За да съхраните данните си от Google Analytics Universal, преди да ги загубите безвъзвратно, пишете ни оттук >

 

*Ако компанията вече използва BI платформата Qlik Sense за бизнес анализи и репортинг, не е необходимо закупуването на допълнителен лиценз.