Начало | Клиенти | FF Group Bulgaria
Ивайло Петков
ИТ мениджър в Елмек Спорт България

Клиент на Balkan Services

“QlikView промени изцяло подхода ни при анализ на продажбите, наличностите и обработката на поръчките. Интуитивният интерфейс на продукта позволява лесното и бързо създаване на всички необходими справки и анализи без необходимост от външна намеса. Партньорите ни от Балкан Сървисис, които реализираха проекта по внедряването на QlikView, ни помогнаха да използваме потенциала на информацията, с която разполагаме, за да подобрим конкурентноспособността си и да улесним взимането на управленски решения.”

FF Group Bulgaria

FF Group Bulgaria, до скоро позната като Елмек Спорт България, е създадена през 1997 г., а основната й функция е официален представител на Nike за България. Компанията разполага с широка мрежа за дистрибуция на едро в цяла България и е представител на бранда Folli Follie.

 

ERP

Годишно FF Group Bulgaria работи с над 10 000 нови артикула, които се разпределят по разнообразни характеристики като цвят, модел, колекция и категория. След изтичане на актуалността им, колекциите се преместват в outlet магазините, където се продават на по-ниски цени и се правят различни промоции. Част от системата за обслужване са интелигентните клиентски карти с автоматично натрупване и увеличаване на отстъпките и привилегиите на картодържателите. Информацията за продажбите във всички магазини се отчита в централния офис в реално време посредством фирмения VPN. За автоматизация на дейностите във връзка с продажбите, склада и счетоводството фирмата използва Atlantis ERP, POS решението в магазините на FF Group Bulgaria е Atlantis Retail, а обработката на информацията за клиентските карти се осъществява чрез Atlantis Fidelity Cards. Автоматизирана е и връзката между Atlantis ERP и логистичните партньори, без необходимост да се извършват сложни импортни процедури.

 

BI

За целите на мениджмънта, справките и анализите се извършват с внедрената BI система, което е интегрирана с ERP системата на компанията посредством специално разработен от екипа на Balkan Services конектор.