Начало | Клиенти | Unilever Food Solutions Bulgaria
Мариан Георгиев - Balkaservices.com
Мариан Георгиев
Мениджър Развитие на пазара в Unilever България

Клиент на Balkan Services

„Въведената система позволява изграждането на ясна стратегия за въвеждането на нови продукти и разширяване на продуктовата гама според индивидуалните нужди на всеки обект. Възможността търговския представител да реагира на клиентските запитвания, на момента, осигурява гъвкавост и помага да изградим специални отношения с клиентите.“

Unilever Food Solutions Bulgaria

Unilever Food Solutions Bulgaria e създадена през 1999 г. като част от Unilever Южна и Централна Европа. Компанията е най-големият производител на маргарин в световен мащаб, както и на пакетиран чай, сладолед и други. Сред популярните марки, които тя предлага на българския пазар са: Dove, Domestos, Cif, Knorr, Rexona, Sunsilk, Дарко и други.

 

CRM

 

Проектът включваше създаване на цялостен автоматизиран процес по вземане на заявки чрез мобилно устройство, който да се изпълнява от търговските представители по предварително зададен маршрут. Целта бе да се събере информация за пазара на бързооборотни стоки и да се анализира, както и да се проследи позиционирането на марките, предлагани от Unilever и представянето им спрямо конкурентни марки.

 

Внедреното CRM решение обслужва целия процес по вземане на заявки, от отразяването на активности по обектите, до регистриране на взетите заявки и изпращането им към дистрибуторите. За реализацията на проекта бе направена връзка между мобилното приложение и ERP системата на основния дистрибутор на компанията в България посредством кoнектор. Коректността на информацията се гарантира и от възможността да се правят снимки при посещение на обект.

 

„Въведената система позволява изграждането на ясна стратегия за въвеждането на нови продукти и разширяване на продуктовата гама според индивидуалните нужди на всеки обект. Възможността търговския представител да реагира на клиентските запитвания, на момента, осигурява гъвкавост и помага да изградим специални отношения с клиентите“, сподели Мариан Георгиев, Мениджър Развитие на пазара в Unilever България.