Общо 10 специалиста от екипа на компанията получиха нов сертификат за приложението Qlik Sense, като е планирано всички представители на BI екипа да го добавят към портфолиото си. Благодарение на сериозния си опит и познания, консултантите в отдела покриват изискванията за сертифицирани Qlik анализатори, архитекти, дизайнери и администратори, и за двете решения на разработчика – QlikView и Qlik Sense.

Към настоящия момент консултантите на Balkan Services притежават общо над 100 сертификата за различни системи за управление на бизнеса, в областите ERP, CRM, BI и CPM. 

Нуждата от сертифициране е отговор на високото търсене на Qlik решения и удостоверява високото качество на услугите, които компанията предлага. Balkan Services е внедрила такива проекти за множество клиенти, сред които Coca-Cola Hellenic Bottling Company, FF Group Bulgaria, Unilever, Intersnack, Servier Medical, Фикосота, Хиполенд, и Спиди.

Сертификатите са и част от целите на Balkan Services за разрастване на портфолиото с клиенти извън България. Компаниите се доверяват повече на доказани специалисти, а сертифицирането свидетелства за признанието от страна на Qlik за уменията на консултантите. В Balkan Services до сега са реализирани проекти в няколко държави в Европа, като целта за 2018 е международните клиенти да се увеличат.

„Когато консултантите ни са официално сертифицирани от Qlik, това гарантира тяхната квалификация и дава повече стойност пред клиентите, особено пред тези в чужбина“ – споделя Иван Гаджонов, ръководител на BI отдела в Balkan Services.