Нарастващият обем на продажбите и продуктовата гама, както и големият брой търговци и клиенти, водят до нуждата от решение, позволяващо бърз и лесен достъп до цялата необходима управленска информация, обединена в едно специализирано за тази цел приложение. Това е причината водещата компания за бързооборотни стоки да заработи с Business Intelligence системата QlikView. Системата бе внедрена от българската консултантска компания Balkan Services, като това бе 50-я клиент на компанията в България, избрал Business Intelligence платформата QlikView. Интерснак България е част от германската Intersnack Group. Групата на Intersnack e утвърден лидер в сектора на чипс, ядки, солени печива и специалитети с пазарни позиции в 32 европейски страни. В България компанията е пазарен лидер в пазара на солени снаксове с марките Chio Chips, Chipi, Pomber, както и водеща компания в пазара на чипс.


„Интерснак избра решение, внедрявано от Balkan Services, защото наличието на достоверна и навременна информация е изключително важно условие за ефективно управление на една компания по време на криза. За това, качествено и бързо изграждане на BI решение, беше един от основните приоритети при започване на работата ми в Интерснак през 2011 г.” – посочи Янко Кръндаров, Генерален мениджър на Интерснак за България, Сърбия и Македония.


Консултантите на Balkan Services съвместно с мениджмънта на Интерснак България създадоха приложение, което зарежда данни от няколко основни системи на компанията: Microsoft Dynamics Navision, мобилни устройства на търговците, информация за бюджети, цели и др. Благодарение на няколко специализирани dashboard-а (синтезирана, графично представена информация, ключови показатели и справки), потребителите от различни отдели могат лесно да следят цялостното представяне на компанията, ключови показатели за дейността и с няколко кликвания да направят детайлен анализ до най-ниско ниво. Изградените dashboard-и дават възможност за незабавно откриване на отклоненията от желаната посока за развитие, както и причините довели до тези отклонения. Това дава възможност на мениджърите за бързо вземане на ефективни решения, базирани на точна и навременна информация в динамична среда. Допълнително разработена функционалност на приложението е оптимизацията и анализа на мобилната търговска дейност и цялостното планиране и следене на маршрути.
„Изграденото от Balkan Services решение, помага за непрекъснато повишаване на ефективността на изградената ни търговска мрежа – най-важния актив на компанията.” - заяви Николай Апостолов, Директор продажби в Интерснак България.