Второто издание на организираната от Balkan Services конференция за бизнес софтуер - .digicompLead, се състоя под надслов „Измерими ползи от дигиталната трансформация“. Събитието се проведе на 17 октомври в гр. София и събра на едно място повече от 120 участника, които се запознаха отблизо с актуални и работещи решения за цялостно дигитално управление на бизнеса.

В първата част на събитието представители на международните софтуерни компании Oracle NetSuite, Qlik, SoftOne Technologies, LucaNet AG и Microsoft очертаха тенденциите при бизнес софтуера, както и ролята му за растеж и последваща експанзия на организациите.

Специален гост на конференцията беше Владо Николов – един от най-добрите волейболисти в света и старши треньор на волейболен клуб „Левски“. Той сподели пред аудиторията какви технологии използва ръководството на отбора, за да анализира постиженията до момента и да изгради цялостна стратегия за бъдещо развитие. Николов акцентира още, че както в бизнеса, така и в спорта, използването на системи за управление и анализ на данни е задължителен елемент за поддържане конкурентоспособността на отбора.

Втората част на събитието бе изцяло с практическа насоченост. В реално време, бяха демонстрирани софтуерите LucaNet и Qlik Sense, спомагащи постигането на „management excellence”, както и NetSuite и Soft1 – ERP решения, спомагащи постигането на “operational excellence”. Компаниите „Бони Холдинг“ АД, „Агенция за събиране на вземания“ ЕАД„Амперел“ ООД и „Виском БГ“ АД споделиха своя опит със софтуерните решения и разказаха за изминатия до момента път към дигитализация на своя бизнес.

Балкан Сървисис подкрепя активния начин на живот, затова в края на събитието един от участниците спечели специална награда, предоставена от организаторите – висок клас велосипед с марката Trek.