За седма поредна година Qlik бе позиционирана сред лидерите в престижната класация на Gartner за Business Intelligence и аналитични платформи - Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms. Годишната класацията традиционно отразява анализ на водещите доставчици на BI решения по редица критерии, сред които инфраструктура на платформата, сигурност на данните, интеграция с различни бази данни, управление на данните, визуализации на анализите, споделяне на информацията, възможност за използване през мобилни устройства и др.

Спoред изследването за 2017 г. Qlik запазва водещи позиции сред топ 3 на световните BI вендори, заедно с Microsoft и Tableau. Сред силните страни, с които се отличават платформите на Qlik - QlikView и Qlik Sense, са лесното и гъвкаво използване, интерактивността при работа, силната партньорска мрежа, както и високата оценка от страна на потребителите.

Balkan Services е партньор на Qlik от 10 години, като предлага в портфолиото си платформите QlikView и Qlik Sense. Нашият екип има повече от 300 успешни BI проекта, реализирани върху платформите както в малки и средни компании, така и в големи организации.

Показаната графика е част от доклада, който бе публикуван от Gartner като част от по-голям изследователски документ и трябва да се оценява в контекста на целия документ. Повече за магическия квадрант на Gartner за Business Intelligence и аналитични платформи за 2017 г. може да прочетете на сайта на Gartner.