Balkan Services пое риска за демонстрация на живо на тема бърза къстомизация на Atlantis ERP, вместо да заложат на традиционните презентации на Power Point. Акцентът бе поставен върху необходимостта от ефективни решения. "Всички знаем, че няма невъзможни неща при внедряването на ERP системи от среден и висок клас. Въпросът е колко бързо, колко лесно и от кого могат да се направят нужните промени в ERP системата" - сподели Филип Мутафис, управляващ партньор на Balkan Services.


15 минути бяха необходими на техническия директор, за да създаде пред очите на публиката нов отдел, нов склад, нови потребители към отдела със съответните права за достъп, нов комплект финансови документи за продажби с отделна номерация и логика на осчетоводяване, ново поле в мастер данните на клиента с възможност да се търси по него, ограничения в достъпните групи артикули от служители на новосъздадения отдел. Чрез прости потребителски скриптове беше добавена custom логика при въвеждането на новосъздаденте документи, която позволява отстъпка 20% при определени обстоятелства. Отстъпката съвпада с country discount-a предоставен от производителя Altec SA, специално за България. "Не направихме нищо невиждано. Разликата е в ефективността, във времето. Има колеги, на които им отнема доста повече от 15 минути, само за да напишат заданието за подобни промени."


В края на презентацията техническият директор пусна заповед за производство на кафе от производствения модул на Atlantis ERP, което задейства предоставената от Фонте Фрексо кафе машина и презентаторът се сдоби с чаша горещо кафе: "Наши консултанти с ирония споделяха, че някои клиенти искат системата да прави и кафе...решихме да проверим не дали е възможно, а колко бързо ще стане. Свързването отне 2-3 часа".

 

Много бизнес лидери споделят, че в сферата на информационни технологии обещанията са много повече от резултатите, но не трябва да се допуска това да бъде постоянен процес. По време на криза само компаниите предлагащи и прилагащи ефективните решения ще оцелеят. "Когато разполагат само с половината бюджет, мениджърите се приземяват и започват да мислят какво им трябва, а не какво е модно, имиджово или престижно"


Balkan Services предоставя ефективни решения в сферата на системи за управление на бизнеса - ERP, CRM, Business Intelligence, IT consulting.