Производителят на BI решения и наш партньор Qlik e признат за лидер сред Аналитичните и Business Intelligence платформи според Gartner Magic Quadrant* за 12-та поредна година.

Gartner Magic Quadrant предоставя цялостен поглед на предлаганите на пазара BI платформи и детайлен анализ на възможностите на различните BI решения. Много компании в световен мащаб базират избора си на конкретен инструмент за бизнес анализи именно на този доклад.

 

BI платформата на нашия партньор - Qlik Sense, e лидер и в друго престижно проучване - BARC BI & Analytics Survey 22**. Според най-голямото изследване на ползватели на BI решения, Qlik Sense заема първо място в 6 категории, включително „Бизнес стойност на решението“ и „Възможности за анализи“.

Според доклада, Qlik Sense е лидер по 45 ключови показателя, сред които потребителско изживяване, мобилно BI приложение, възможности за визуализация и други. Резултатите са базирани на най-голямото в световен мащаб независимо проучване сред ползватели на BI системи, експертно мнение на опитни анализатори, ИТ специалисти и професионалисти на различни ключови позиции.

 

Qlik Sense е BI решение от ново поколение, позволяващо бързо и лесно вникване в същността на информацията, съдържаща се в данните на организациите. BI системата притежава пълен спектър от възможности за бизнес анализи и техните визуализации, и позволява на потребителите сами да изготвят справки и дашборди.

Платформата е изцяло мобилна, което значително улеснява споделянето и съвместната работа.

 

Balkan Services e дългогодишен партньор на Qlik, като от 2006 г. досега има успешно завършени над 400 BI проекта в България, Швейцария, Румъния, Белгия и др.

По данни на Pannoff, Stoytcheff & Co. (1991-2021) компанията ни е лидер на пазара на BI решения в България с 30% пазарен дял.

 

Ако искате да научите за възможностите на Qlik Sense и видите в действие BI системата, пишете ни оттук >

 

 

Източници:

* Gartner Magic Quadrant

** BARC BI & Analytics Survey 22