Sybase - най-голямата компания за бизнес софтуер, фокусирана предимно върху управлението и събирането на информация обяви, че съвместно с QlikTech – най-бързо развиващата се компания за Business Intelligence (BI) софтуер, ще предложат на пазара мощно и лесно за използване аналитичнорешение, което ще позволи ad-hoc анализи и справки, както и създаване на dashboards от крайните потребители.

Когато става въпрос за гъвкавост и мащабиране на аналитичната среда, Sybase IQ показва невероятни резултати, благодарение на уникалната си архитектура за визуализиране на информацията в колони, използваща патентована технология за индексиране. По подобен начин QlikView предоставя своята технология от следващо поколение, базирана на in-memory анализа, с уникален си опит в асоциативния анализ, който предоставя голямо предимство за взимането на информирани бизнес решения. QlikView използва in-memory технология, която позволява много лесно да бъде сменена всяка метрика, без да е необходимо да бъде създавана нова заявка. Тези предимства дават възможност на потребителите да достигат до правилните решения много бързо.

Антъни Дейтън, маркетинг вицепрезидент, QlikTech: "Потребителите обичат Qlik View, защото им позволява да използват информацията по начин, по който мисли всеки човек и в същото време да анализираткомплексни данни по интуитивен начин. Sybase IQ е мощна аналитичнаплатформа, която осигурява мащабируемост с патентованата ситехнология за индексиране и компресиране на данни, на базата на коятоQlikView може да предложи user-driven анализ. За нас QlikView и SybaseIQ се допълват перфектно."