Tavex е една от най-добрите новаторски финансови компании на българския пазар, която е изцяло отдадена да прави най-доброто за клиентите си, съчетавайки удобство и доказано успешни резултати. Компанията е първенец при търговия със злато, сребро и обмен на валута и парични трансфери. Непрекъснато развиващите се начини за подобряване на обслужването и иновативните практики нямат аналог в България.
 
Таvex e първата компания у нас, която предлага иновативната платформа за обмяна на валута онлайн на своите клиенти. Екипът на финансовата компания гарантира леснa покупка на над 55 валути от цял свят на един клик разстояние. Бързата, сигурна и дискретна доставка до всяка точка на България също влиза в пакета с услуги.
 
Специалистите на Tavex са утвърдени вече авторитети по теми от сферата на икономиката, пазарите, търговията с валута и злато. Затова често са канени от медиите и специализираните платформи  за задълбочени коментари и анализи за състоянието на валутните пазари в момента.
 
Tavex са иновативни и в менажирането и инвестирането в човешкия капитал. Компанията работи с голям женски колектив и повече от 80% от екипа са представители на нежния пол. Това гарантира внимание към детайла, търпение и загриженост към клиента. Служителите на Tavex са млади, амбициозни и ориентирани към новаторското мислене, като в колектива няма член на повече от 40 години. Добрата организация и креативността, характерни за компанията, са плод на усилена работа, вътрешни обучения и интерактивни тиймбилдинги.

Tavex e част от голямата група Tavid, която е един от лидерите в Европа за продажба/покупка на инвестиционно злато и сребро. През 2009 г. Макс Баклаян и Благовест Белев поставят основите на българския клон на международната компания, като за първи път у нас налагат продажбата на злато като развит сегмент от търговията с ценни метали.