Altex

Altex

Altex е пазарен лидер в областта на електрониката, ИКТ и медиите в Румъния, с над 50 магазини в цялата страна. Предлагат се набор от продукти, напълно адаптирани към нуждите на клиентите на най-добрите цени. Altex работи с голям брой доставчици, включително широка гама от продукти на марки като Philips, Panasonic, Sony, Thomson, Daewoo, Whirlpool, Arctic, Bosch, Siemens, Electrolux, Zanussi, Ariston, Indesit, Rowenta, Tefal, Brown и др. 

Altex също така предлага две собствени марки: Teletech (LCD телевизори) и Myria (IT системи, преносими компютри и LCD монитори, LCD и plasma TVs, високоговорители, PC 5.1, 2.1, уеб камери, мишки, клавиатури) и е изключителен дистрибутор на марките Cata, Sanyo, Rotel. 

Внедряване на допълнителен ERP модул

До момента Altex е най-големият потребител на ERP софтуера Atlantis. Проектът на Balkan Services включва създаването и внедряването на допълнителен модул за управление на карти за лоялни клиенти. Броят на издадените до момента карти от Altex надхвърля 1 000 000 000. 

Ползи: Управлява се много лесно издаването и употребата на картите за лоялни клиенти. По този начин се предлагат строго таргетирани кампании, които отговарят на статуса и нуждите на всеки един клиент.

Потребители: Търговци, Маркетингови мениджъри, Търговски мениджъри

Цялостна IT стратегия

Изготвен е цялостен IT одит на всички софтуерни и административни системи, бази данни, включително потребителски PC-та, мрежова инфраструктура и др. След направения одит Balkan Services изготвя препоръки за оптимизация на цялостната IT инфраструктурана Altex.