Начало | Клиенти | Walmark България
Десислава Райчинова
Десислава Райчинова
Изпълнителен директор на Валмарк България

Клиент на Balkan Services

„За нас беше много важно да внедрим не просто CRM система, а решение, което позволява на екипите ни по всяко време да разполагат с нужната им информация, за да работят ефективно. Радвам се, че Балкан Сървисис ни предостави цялостно решение, което отговаря напълно на нашите нужди и повишава ефективността на служителите ни. Секторът на хранителните добавки в България се развива с все по-бързи темпове и внедряването на модерна CRM система с мобилен достъп ще ни позволи да посрещнем успешно нарастващия интерес на българските потребители към нашите продукти.“

Walmark България

Чешката компания Валмарк сред потребителите е най-търсеният производител на хранителни добавки в страните от Централна и Източна Европа.
Компанията притежава най-широката и най-развитата продуктова гама от хранителни добавки в Чехия, разширена с лекарствени продукти и за хумана медицина.
Известна е още и като един от най-големия чешки производител на хранителни подправки и храни за спортисти.

 

Внедряване на CRM решение

Описание на проекта:

Балкан Сървисис внедри във фирмата за хранителни добавки и здравословни продукти Валмарк първото мобилно CRM (Customers Relationship Management) решение за работа с Microsoft Dynamics CRM с мобилни телефони. Продуктът на Балкан Сървисис е и първото подобно мобилно бизнес приложение, адаптирано за работа с най-новия интуитивен touch – screen интерфейс за мобилни телефони. То добавя към традиционните функции на системите от клас CRM за управление на взаимоотношенията с клиентите и възможност за работа на служителите в движение, позволявайки им да достъпват от всякъде базата данни с клиентите, информацията за техните предишни и нови поръчки. Това повишава ефективността на търговските представители, които вече могат да приемат поръчки докато се намират на място при клиентите, в командировка, на семинар, конференция или просто в задръстването по пътя към офиса.

Решението обхваща всички необходими операции, извършвани от търговските и медицинските представители в движение и от персонала в back - оffice. Мобилният модул на решението поддържа устройства с iOS, Android и Windows Phone.
     Мобилната част се използва от търговските и медицинските представители за извършване на всички необходими операции при посещения на аптеки и лекарски кабинети. Техният маршрут е предварително зададен и те могат да получават актуална информация за всички задачи и дейности. Първо, търговският представител получава GPS координатите на всички зададени аптеки и лекарски кабинети/болници и те автоматично се въвеждат в системата. Решението е интегрирано с Google Карти. На мобилното устройство търговският/медицинският представител получава списък с назначените му аптеки/лекарски кабинети заедно с всички свързани данни.
Фокусирайки се върху аптеките, търговският представител: Записва часа и GPS координатите на всяко посещение, взема поръчки, указва дистрибутора/склада за доставка, изчислява бонус продукти на място, получава информация и се грижи за частично доставени или не доставени поръчки, извършва и регистрира различни мърчандайзинг дейности – прави снимки, събира собствените продуктови списъци и тези на конкурентите, регистрира цени, проверява мърчандайзинг стандартите, предоставя брошури и мостри и др.
Фокусирайки се върху лекарските кабинети, медицинският представител: Избира между два типа посещения – индивидуални и групови посещения/събития, регистрира всички извършени дейности в системата – предоставени брошури и рекламни материали, оставени мостри, направени презентации, получена обратна връзка и др.
     Back Office частта се използва за проследяване на всички дейности на търговските представители, управление на отношенията с дистрибуторите/складовете, управление на продуктите, аптеките, лекарските кабинети, промоциите, ценообразуването, политиките и др. и включва множество конкретни справки за продажби.

Ползи (за компанията) от проекта:

Мениджмънтът на компанията отделя по-малко време за оперативни задачи. Значително подобрение на ефективността на търговските представители.
Съкратено време за взимане на поръчка. Повишен приход на компанията. Подобрено таргетиране на клиентите. Решението предоставя пълни възможности за отчитане и анализ на дейностите на търговските представители.

Потребители:

Back Office решението се използва от отдел продажби и регионалните мениджъри.

Мобилното решение се използва от търговските представители и регионалните мениджъри.