Компанията е с близо четири пъти по-добри показатели пред втория участник в този сегмент, сочи последното проучването на агенцията CBN – Pannoff, Stoytcheff & Co. за пазара на BI в България Българската консултантска компания Balkan Serivces заема първото място с осезаема преднина при внедрителите на BI (Business Intelligence) системи у нас. Това става ясно от изследването на пазара на софтуер за бизнес анализи в България, осъществено от независимата агенция за пазарни и бизнес проучвания CBN – Pannoff, Stoytcheff & Co.

 

Според него, показателите на Balkan Serivces са близо четири пъти по-добри от тези на следващия участник. Компанията има 51% пазарен дял при внедряванията в средни корпорации така и 26% при тези в големи фирми. Освен това тя е пазарен лидер по брой внедрявания на Business Intelligence системи във всички изследвани секторите: услуги, търговия и финансовия сектор. Проучването включва информация за проекти, реализирани в частни компании, както и за тенденциите в различните икономически сектори. Не са включени проекти в държавната администрация.

 

"Внедрихме първото QlikView още преди да излезе регистрацията на Balkan Serivces и си поставихме за цел да бъдем лидери в този нов и бързо развиващ се пазарен сегмент – софтуера за бизнес анализи. Инвестирахме дългосрочно в специалисти, маркетинг и най-вече в референции от клиенти постигнали забележителни успехи. За настоящата ни водеща позиция на пазара допринесе и значителният ни предишен и настоящ опит с различни ERP и CRM системи." обяснява Филип Мутафис, управляващ партньор в Balkan Serivces.

 

“Системите за бизнес анализи (Business Intelligence) не случайно са сред най-бързо развиващите се софтуерни сегменти през последните години. Те позволяват на компаниите да оптимизират своята дейност, да повишат значително ефективността си и да измерват ключовите показатели за производителност на дейността си.Тези предимства гарантират, че Business Intelligence пазарът ще продължава да се развива с бързи темпове през следващите години и настоящото първо място на Balkan Serivces ни позиционира много добре в перспектива“ - посочва Владимир Рашев, който също е управляващ партньор в компанията - „Balkan Serivces не само е лидер при внедрителите на системи за бизнес анализи, а също е и първата фирма, която активно въвежда този тип решения в образованието. Чрез дългосрочното си партньорство с български университети, ние спомагаме за развитието на следващото поколение специалисти в сферата на Business Intelligence и съответно – за развитието на целия пазар.“ За повече информация, моля попълнете регистрационната форма.