BI реалността – има проблеми, има и решения
На 1 декември 2011 г. София ще бъде домакин на Business Discovery World Tour 2011. Събитието е сред най-значимите в областта на бизнес аналитичния софтуер и се организира от Balkan Services съвместно с QlikTech – доставчик на QlikView – световният лидер сред аналитичните платформи, който въведе асоциативното мислене, като радикално нов подход в еволюцията на бизнес анализа.


Гостите на събитието ще се запознаят с актуалните тенденции в BI (Business Intelligence) и как те могат да подпомогнат решаването на важни бизнес задачи и предизвикателства. Всички участници ще могат да дискутират споделената информация от опита на Balkan Services в многобройните реализирани имплементации на QlikView в различни области на бизнеса. Ще бъдат представени няколко реализирани проекта за внедряване на платформата. Тези презентации ще бъдат представени, през фокуса, както на консултантите, така и на клиентите и ще опишат конкретните ползи за бизнеса в резултат на работата с QlikView. Участниците ще имат възможност да изпробват лично потенциала на анонсираната преди месец от QlikTech най-нова 11-та версия на QlikView при неговото първо официално представяне за България.


'Още със създаването си QlikView промени пазара на Business Intelligence системите, тъй като благодарение на уникалната си технология, направи възможно използването на тези решения, както за няколко потребителя в малки и средни компании, така и до няколко хиляди корпоративни служители. Споделянето на информация с колеги и партньори вече е много по-лесно, а също и интеграцията през мобилни устройства, работещи с iOS, Android и BlackBerry OS. Balkan Services е предпочитания партньор за доставка на бизнес аналитични решения, със солиден опит във внедряването в различни сектори на бизнеса и аз се радвам, че компанията ни ще представи за първи път у нас новото поколение QlikView.' Владимир Рашев, управляващ партньор на Balkan Services.