Две софтуерни решения заработиха в най-голямата верига детски хипермаркети у нас – Хиполенд. Проектът, реализиран от Balkan Services, включва внедряване на цялостно ERP решение, интегрирано със съществуващата в магазините POS система, както и изграждане на Business Intelligence решение за справки и анализи.

 

Интегрираната ERP система, внедрена в Хиполенд, обслужва всички основни бизнес процеси в компанията. Тя обхваща въвеждането, съхранението, обработката и оперативните справки върху целия поток от данни, възникващи при обслужването на търговската, финансовата и счетоводната дейност. Atlantis ERP осигурява комуникация между структурните единици, планира и подпомага вземането на решения. Системата дава възможност да се използва и цялата историческа информация за продажбите до максимално ниско ниво - ред от касова бележка, заедно с информация за пълната продуктова характеристика. Решението е интегрирано със съществуващата в магазините POS система, както и с електронен магазин.

 

Проектът включва още изграждане на Business Intelligence решение за анализи и подпомагане на управленските решения. Системата осигурява бърз и лесен достъп на потребителите до големия обем от данни, като предлага, както множество справки по образец на клиента, така и възможност за динамично променяне на тези справки, чрез прилагане на филтри, промяна на предварително зададените дименсии, добавяне на нови, пивотиране и експорт в различни формати. BI системата дава възможност на потребителите да анализират и сравняват информация за продажбите в различни разрези, без значение дали тя идва от старата транзакционна или от новата ERP система и без забавяне заради големия обем данни.

 

„Нашата цел беше да внедрим интегрирана система, която да е напълно локализирана в съответствие с българското законодателство и местните регулации, да е съвместима с общите счетоводни практики и бизнеса. Смятам реализирането на проекта в срок за постижение, предвид различните трудности, които срещнахме и амбициозните цели, които си бяхме поставили.“, това сподели Ваня Иванова, втори изпълнителен директор в Хиполенд.