За шеста поредна година Qlik е сред лидерите в магическия квадрант на Gartner за Business Intelligence и аналитични платформи. Изследването за 2016 г. предизвика дискусии заради промяна в начина, по който се оценяват вендорите. Като резултат лидерският квадрат, в изследването за 2016 г., включва само трима вендори, сред които е Qlik. Голяма част от традиционно силните компании в бранша, като SAP, IBM, Oracle, MicroStrategy, SAS го напуснаха, и са позиционирани в квадрата на визионерите. Според Gartner промяната е необходима и отразява актуалната трансформацията на пазара.

Qlik запазва водещи позиции, като дори се наблюдава развитие на технологията по отношение на визуализацията на данните. Именно това е един от критериите, които Gartner оценява като ценни за бъдещото развитие на Business Intelligence пазара - възможността за интерактивни визуализации, които отговарят на индивидуалните предпочитанията на всеки BI потребител, наред с гъвкавият работен процес.

Решенията, които компанията предлага – QlikView и Qlik Sense, предоставят бързина на работата до секунди, възможност за обработка на огромни обеми данни, не на последно място, сигурност на информацията. Това прави решенията подходящи както за малки и средни компании, така и за големи организации.

Повече за магическия квадрант на Gartner за Business Intelligence и аналитични платформи за 2016 г. може да прочетете на сайта на Qlik.