Balkan Services внедри във Валмарк първото мобилно CRM (Customers Relationship Management) решение за работа с Microsoft Dynamics CRM с мобилни телефони. Продуктът на Balkan Services е и първото подобно приложение, адаптирано за работа с най-новия интуитивен touch screen интерфейс за мобилни телефони. То добавя към традиционните функции на системите от клас CRM и възможност за работа на служителите в движение, позволявайки им да достъпват отвсякъде базата данни с клиентите, информацията за техните предишни и нови поръчки. Търговските представители вече могат да приемат поръчки докато се намират на място при клиентите, в командировка, на семинар, конференция или просто в задръстването по пътя към офиса.

Проектът е завършен в края на декември и екипът на Валмарк използва новата система от 1 януари 2011 г. Той включва внедряване на системата Microsoft Dynamics CRM, в комбинация с мобилното CRM решение. Balkan Services е сертифициран партньор на Microsoft с опит от няколко успешно реализирани проекта за Microsoft Dynamics CRM и това позволява на компанията да разширява своите компетенции предлагайки на клиентите си също и свой собствен продукт за мобилен достъп до CRM системата.

Мобилното решение е подходящо за всякакви фирми от сферата на търговията и услугите, разполагащи с разклонени дистрибуторски мрежи и мобилни екипи. То е напълно интегрирано със CRM системата на Microsoft, както и с други популярни офисни продукти, като MS Outlook, MS Office и др.